Sayfalar

30 Ocak 2016 Cumartesi

Böğürtlen Kışı / BlackberryWinter / Sarah JIO

Merhabalar,

Belki farketmişsinizdir Sarah Jio okur oldum. Bütün kitaplarını okuyup yorumlamaya sonra diğer kitaplarıma geçmeyi düşündüm.

Tabi bütün kitaplarını satın almadım. Bu sefer kitabımı kitapokumakistermisin den istedim. Kitap okumayı sevenlere siteyi incelemelerini öneriyorum.


Böğürtlen kışı ne değişik bir isim değil mi ? Eski bir meteorolojik terimmiş oysa ki.. Kitap yine çok güzel kurgulanmıştı. Hüzünlü,acıklı belki de sizi okurken ağlatabilecek türden desem ? 
 ''Kalbinizin derinliklerine işlenen acıyı,tek kelimeyle nasıl dile getirebilir siniz?'' kitabın ön kapak sözü beni baya düşündürdü. Tek kelimenin yeterli olabileceğini düşünmüyorum açıkçası..


Sayfa Sayısı360

Baskı Yılı2013

Yayınevi: Arkadya Yayınları





"Canım Daniel'ım,

Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni her kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyordum."


Vera Ray 1933 yılının o karlı mayıs akşamında üç yaşındaki oğlu Daniel'ı son kez öptüğünü bilmiyordur. Her ne kadar oğlunu yalnız bırakma düşüncesinden nefret etse de hayatlarını devam ettirmek için çalışmak zorundadır. Tek avuntusu, gün ağardığında küçücük oğluna sarılacak olmasıdır. Ancak Vera geri döndüğünde karşılaştığı manzara, Daniel'ın boş yatağıdır. Bir de karlar içine gömülmüş olan oyuncak ayısı.

Seksen sene sonra Seattle yine mayıs ayında karlar altındadır. Köklü bir gazetede muhabir olan Claire Aldridge, bu doğaüstü olayı haber yapacaktır. Araştırmalarına devam eden Claire, küçük çocuğun bu zamana kadar sonuçlanmamış kaçırılma davasıyla karşılaşır. Evlat kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bilen Claire, bu olayı çözmeye karar verir. Ancak çözdüğü her düğümün, onu Vera'yla olan bağlantısına yaklaştırdığından habersizdir…

Böğürtlen Kışı aşkı, umudu ve umutsuzluğu derinden anlatan muhteşem bir kitap. Bu öyküyü yüreklerinizden kolay kolay silip atamayacaksınız.
(Tanıtım Bülteninden)


                        Gelelim Yorumlarıma:

Yazarın akıcı bir dili olduğunu her okudugum yeni kitabında söylüyorum. Yine değişen bir şey yok :) Evet, gelen yorumlardaki gibi ifade edersem çerezlik kitap.. Ama duygu yüklü.. Ve her zaman ilginç bir sonla bitiyor. Claire bir gazetecidir. Bir gün yazması için bir konu verilir Kar fırtınası hakkında..Geçmişte kar fırtınasında kaybolan bir çocukla ilgili yazılar okuyan Claire yazacağı makalenin konusunu bulmuştur. Geriye araştırması kalır. Claire'in 
Daniel' i bulacaĞına emin olmuştum. Ama Daniel yaşıyor mu hala? Yaşıyorsa kim çıkacak? Gerçekten umudu ve umutsuzluğu güzel anlatmış.. Mutlaka okuyun.. Aaa bu arada, Mart Menekşeleri'ndeki karakterlerde var bu kitapta :) Bu kitapta Emily , Claire in arkadaşı..  

Puanım: 10/8


                                               Okuyanların yorumlarını bekliyorum :)

                                                                 Öpüldünüz..

5 yorum:

  1. ne güzel bir siteymiş yazınız çok güzel :) ^^

    YanıtlaSil
  2. mrb takipteyim bana da beklerim:P:p havantopu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Yazın tatilde okumuştum bu kitabı hafif,hoş,rahat okunan güzel bir kitaptı:))

    YanıtlaSil