Sayfalar

22 Mart 2016 Salı

Agapi / The Look Of Love / Sarah Jio

Merhabalar,
Sarah Jio'nun kitaplarını bitirmeme az kaldı sanırım :)


Sayfa Sayısı: 280

Baskı Yılı: 2015

Yayınevi: Pena Yayınları

Arka Kapaktan:


İlk görüşte aşık olabilirsiniz. Fiziksel bir çekime kapılarak kendinizi aşka bırakabilirsiniz. Tutku ve ihtiras dolu bir serüvene çıkabilirsiniz. Paylaşımlarınız üzerinden aşka tutunabilirsiniz. Aşkı hiçbir bağlayıcılığı olmayacak şekilde de tanımlayabilirsiniz. Peki gelecek planlarınızla uyumlu bir aşka ne dersiniz? Ya da belki ölümsüz aşkı bulursunuz. Aşkın altıncı hali agapiyi.. Onu 'o' olduğu için seversiniz ve asla vazgeçmezsiniz. 



TANITIM BÜLTENİNDEN:


EROS : Hem fiziksel hem duygusal aşk. Aşkın bu türü tutkuyla doludur.

LUDUS: Bir oyun gibi oynanan aşk. Aşkın bu türünün en önemli parçası eğlencedir. Çiftler, bir araya gelmekten, karşısındakini etkileyip cezbetmekten hoşlanır. Ancak uzun süreli bağlılık sözü yoktur. STROGE: Arkadaşlıktan doğan ve desteğe dayanan aşk. Güven dolu ve bağlılık gerektiren bir aşktır. MANİA: Saplantılı aşktır. Duygusal iniş çıkışlar, kıskançlılar hakimdir. 

PRAGMA: Kalbin değil aklın kontrol ettiği aştır. Çiftler seveceği kişiyi mantığıyla seçer,kendisiyle benzer ilgi alanları,ortak değerleri olan birini arar. 

AGAPİ: Özverili,fedakar,koşulsuz,bencil olmayan aşktır. Kişi kendini sevdiğine adar, karşılığında hiçbir şey beklemeden verir. Onu 'o' olduğu için sever.

 




Gelelim yorumlarıma:

Bu kitap  diğer okuduğum Sarah Jio kitaplarından çok başkaydı. Belki yayınevinin değişmesi çevirmenin değişmesinden yada yazımındaki değişikliklerden. Kesinlikle ön yargılı olma istemiyorum. Çoğu kişi yayınevinin değişmesinden rahatsız olmuş çeviri dilini beğenmemiş.

 Tek kitap üzerinden bu konuda yorum yapmayı doğru bulmuyorum çünkü yazış tarzının da değiştiği bir kitapla karşınızdayım. Kitabın konusunu çok hoş buldum. Anlatımında dediğim gibi tam eski tadını bulamayanlardanım. Çünkü diğer kitaplardan geçmiş ve günümüz ile ilgili olan kurgu şekli bu kitapta yoktu. Ve arka kapak bilgisi çok yetersizdi sankii?

Jane 'nin küçüklüğünden beri gözlerinden kaynaklanan bir rahatsızlığı vardır. Yıllardır bunun bir rahatsızlık olduğunu düşünürken 29.yaş gününde gelen gizemli bir mektupla bir yeteneği olduğunu öğrenir. Aşkı görebilme yeteneği..( Keşke böyle bir yetenek olsa :D ) İnanıp inanma arasında çalkantılar yaşarken sonunda kalbinin sesini dinleyen Jane doğru yolu bulur. Ama görevi 30. yaşına kadar 6 tür aşkı bulup yazabilmesidir. Eğer bunu yapamazsa kendi aşkını asla bulamayacaktır. 
Sizce bulabilecek mi okuyun bakalım :) :*

Kitaptan küçük bir alıntıyla iyi okumalar diliyorum herkese:

''Gerçek aşk hayalet gibidir. Herkes ondan bahseder ama çok az kişi onu görmüştür. ''

Puanım: 10/7

Sevgiler..

3 yorum:

  1. Uzun zamandır elimde ama bir okumak geçmedi içimden, alıp alıp bıraktım inan. Sende böyle deyine bir süre daha bekleteyim en iyisi. Elveda Haziran var elimde yarın ona başlamayı planlıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku ya sen diğer kitapları okumadığın için düşüncelerin benim için daha iyi olur :) Şuan Nil'i okuyorum o bitince ben de Elveda Haziran'ı okuyacağım :)

      Sil
  2. This looks pretty interesting although I understand how translating text can distort its beauty if not done well. Thanks for visiting my page earlier! Good review :)

    www.quiteanovelidea.com

    YanıtlaSil