Sayfalar

26 Şubat 2014 Çarşamba

Küçük Aptalın Büyük Dünyası/Pucca Günlük 1

Merhabalar,

Üniversitede arkadaşlarım çok okurdu onların anlatmasıyla merak edipte almıştım. Hatta ikinci kitabı sevgili arkdaşım Dilek kaçırdığım bir imza gününde bana imzalatmıştı.Tekrar teşekkürler :) Hazır instagramda da paylaşmışken hemen yazısını unutmadan yazayım sizlere.



Kitapta başından geçen olayları anlatıyor bize Pucca.Çoğunlukla aşk hayatı..Sevgilileri yönünden hiç mutlu olamamış,terk edilmiş,ne hayaller kurmuş ve hatta ne yalanlar ne yalanlar varmış hayatında.. 
Komik olan şuana kadar 1.kitapta bu yalanlarının çıktığından hiç söz edilmiyor. Baya güzel yalancıymışın :P
Ben yalan söylesem mutlaka elime yüzüme bulaştırırım.

Yaşadıklarını aslında her kızın yaşadığını söylüyor ama ben pek ihtimal vermiyorum en azından kendimi bildiğimden ve çevremde pek Puccavari kız olmadığından.

Hakkını yememek lazım bazı yerlerde çok güldüm , acaba nolcak diye diye okudum.Günümüzün dizileri gibi kimin eli kimin cebinde belli değil. Bir merak sardı mı al sana harika diye yorumladığın bir kitap. İnsanlar artık garipsemiyor haliyle.

Okurken insan kendi geçmişine de dönüyor zaman zaman. Dansa davet oyunu örneğin ne popülerdi ama.. Hoşlandığımız çocuk dansa davet edecek mi deyip bekleyişler,platonik aşklar..Her kızın olmuştur diyebildiğim kısımlar..

Bir film vardı ya Bridget Jones'un Günlüğü diye Puccayı kitabın arkasında ona benzetmişler
 hak verdim doğrusu :)

Doğru bulmadığım çok şey vardı yaşam tarzı diyelim buna da.. 
Ama genç kızların pek okumasını tavsiye etmezdim. Bunu dinlerler mi?

-Günümüz gençliğinin pek söz dinlediği söylenemez. Öğrencilerimden de görüyorum akılları bir karış havada aşk meşkte..Bu son dönem tam Pucca tarzı desem doğru bir tanı olur.


Eğlendim mi kitabı okurken?

-Yalan yok olay akışı merak uyardırdığından beğendim. Ama gerçekten çok küfürlü bir ağız. Doğru bulmuyorum bu durumu.

Tavsiye eder miyim?

-Etmesem dinleyen olacak mı??
Şaka şaka. Hem yanlışları görebileceğiniz  -umarım- ,belki ders çıkarabileceğiniz bir kitap. En azından böyle yorumlarsanız benim gibi o zaman okuduğuna değebilir.

Pucca bir yazar mı bence?

-Hayır yazarlık bu değil. Hani kimi anneler vardır ya kızlarının yatını kontrol etmek için günlüklerini kurcalayan. Sanki o günlüklerden birini bulmuşta okuymuşum gibi. 


İkinci kitabı okuyacak mısın derseniz?

-Eee aldık artık :P  Tabi ki okuyacağım çünkü Erik'le neler olacak merak ettim.

Sizlerden okuyan var mı? Düşüncelerinizi duymak isterim :)

Sevgiler..

6 yorum:

  1. ağzının küfürlerle dolu olmasından dolayı sevmedim biliyorsun. Ben zaten ilk 2. kitabını okudum sonra da 4ü hediye alınca onu okudum bana yetti :D

    YanıtlaSil
  2. Bazen insanın kolay, kafasını dağıtan kitaplar okuyası geliyor. Gün zaten stresli geçiyor, bir de kitap sizi strese sokmasın değil mi ? :) O açıdan okunabilir bir kitap görüyorum.
    Ama bu akdar popler olmasına anlam veremiyorum. Böyle bir kaleme sahip bir kişinin küfürlü saçma sapan hiç bir espirisi yok kadının ve yazarlıktan para kazanıyor şaka gibi. daha kimler daha ne kitaplar var bu kadının kitaplarını okuayana kadar. Ömür kısa vakti boş harcamamak gerekiyor. O yüzden kesinlikle önermiyorum.. Özelliklede gelişmekte olan, kendi benliği tam oturmamış, doğruyu yanlışı daha ayırt edemeyen kız çocuklarına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle görüşlerine katılıyorum. Gençlere önermiyorum dinlerlerse eğer. Gerçekten çok küfürlü. Sanki siz küfür etmiyorsunuz diyenler olmuştu yorumlarımı yaptıgımda . Evet ben etmiyorum. Küfür sayılırsa eğer aptal salak gibi şeylerdir kızdığım da söylediklerim. Bir bayanın ağzına yakışmıyor.

      Dediğin gibi stresten uzaklaşmak için okunabilir mi evet. Ama bu yazarlık değil.

      Sil
  3. Tesadüf oldu ki bende dün bitirdim.Sıkıcı bir kitaptan sonra çerez gibi geldi 2.bende yok ama 3 ve 4 var.üstüste okumak istemiyorum fazla küfür beni de sıktı aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin tüm kitaplarını tamamladığımdan hepsini okurum bende. Bugün 2.ye başladım bakalım...

      Sil
  4. Merhaba blogum 1 aylık oldu bugün bir çekiliş başlatacağım yorumlarınızı bekliyorum.. :) iyi günler http://cemreycn.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil