Sayfalar

20 Ekim 2013 Pazar

Kardeşimin Hikayesi

Merhabalar...

D&R ın sayfasında çok satanların üst sırasında yer alan Zülfü Livaneli'nin yeni kitabı Kardeşimin Hikayesi .. Bu  ilk okuduğum Zülfü Livaneli kitabıydı.. Bu kadar geç kaldığıma üzüldüğüm ikinci yazar oldu kendisi. Para ve zaman bulduğumda yeni alacağım kitaplardan biri Serenad olacak..



Bayram çikolatam ve sütüm ile başladım kitabı okumaya.. 
Ne tahminler yaptım ah anlatsam gülersiniz ama okuyacak olanlara ipucu verir gibi olmasın haksızlığa gelemem tadı kaçmasın kitabın tek diyeceğim şey tahminlerim tutmadı. Belkide bir tanesini dolaylı yoldan tutturdum ama :D 
Gazeteci kızın sorularına güldüğüm çok oldu, hele sevgili icadı çok ilginçti ve kızın sevgiliyle tanıştığı zamanki halini düşünüyorum da..Gazeteci kızın gideceği vakitten sonra o kitap zaten bir saniye elimden düşmedi o merak.. Artık son belli olacak ama ben hala tahminlerde bulunuyorum.. Çok güzel kurgulanmış, teşekkürler Livaneli..

Sayfa Sayısı: 330
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan 
Kitap


Kitap tanıtımı:


Sakin bir balıkçı köyünde genç bir kadının cinayete kurban gitmesiyle başlar her şey. Dünyadan elini eteğini çekmiş emekli inşaat mühendisiyle genç, güzel ve meraklı gazeteci kızın tanışmasına da bu cinayet vesile olur. Kurguyla gerçeğin karıştığı, duyguların en karanlık, en kuytu bölgelerine girildiği hikaye  daha doğrusu hikaye içinde hikaye de böylece başlar. Modern bir Binbir Gece Masalının kapıları aralanır. Ancak bu kez Şehrazad erkektir. 


Kardeşimin Hikayesi aşkın mutlulukta ulaşılacak son nokta olduğuna inananları bir kez daha düşünmeye davet eden, aşka, aşkın karmaşıklığına ve tehlikelerine dair nefes kesen bir roman. Her sayfada yeni bir gerçekliği keşfedecek, kuşku ile kesinliğin sınırlarında dolaşacaksınız.


'Hepimiz öleceğimizi biliriz ama öldürüleceğimiz aklımıza gelmez.' (sayfa 17)

'Aşk denen şey bazen yürür,bazen uçar;bazen koşar biriyle birlikte;bir başkasıyla ölümcül yürüyüşe çıkar; üçüncüyü buzdan heykele çevirir;dördüncüyü atar alevlerin içine.Birini yaralar; öldürür ötekini..Aynı anda çakıp sönen bir şimşeğe benze.Geceleyin saklar şafakta zapt edilecek olan kaleyi.Çünkü dayanacak güç yoktur karşısında. (sayfa 107)

'Karasevdayla aşk farklıdır birbirlerinden.Asıl tehlikeli olan karasevdadır.Araplar buna garam der.'(sayfa 108)


Okumanızı tavsiye ederim..


Görüşmek üzere..

14 yorum:

  1. Bende bir site keşfettim yakın zamanda ücretsiz kitap gönderiyorlar, bloglarda da teşekkürler edildi bu site hakkında. Ben bu siteden şimdiye kadar 6 adet kitap aldım okumak için sende bak bir istersen almak istediğin kitapta var: http://www.kitapokumakistermisin.com/arama.php?deger=serenad Kargoda ödemiyorsun, sadece okumak bize düşüyor.:)
    Her zaman benimde bütçem olmadığı için iyi oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kargosunu ödüyoruz biliyordum? sonra okuma süremiz oldugu ve sonra geri kargoladıgımızı okumustum..

      Sil
    2. Kesinlikle ödemiyorsun..:) sürede kısıtlı değil zaten ben yaklaşık 1 ayda gönderiyorum. En son Khaled Hosseini 3 kitabını aldım ordan geri göndereceğim inşaAllah - 1 kaç güne.

      Sil
    3. ben yanlış okudum belkidde mesaj attım şimdi Seranad için :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Ben okudum istediğinde kütüphaneden alabilirsin :D

      Sil
  3. Serenad'ı kesinlikle okumalısın :)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir kitap, Livaneli' nin okuduğum bütün kitapları harika :) mutluluk ve serenad, kesinlikle okunmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam İlk işim Serenad ı okumak olucak :)

      Sil
  5. konusu cok guzelmiş okumam gereken kitaplardan methini cok duymustum ama guzele benziyor ciddende:) cikolata ve süt candır, ikisi bir arada ise harikadır bence:)

    YanıtlaSil
  6. Serenad benim için dönüm noktası gibi bir şey oldu. "Bir kitap bir insanı değiştirebilir mi?" kesinlikle evet! Serenad bende öyle bir etki yarattı ki aklımda olan bir hikayeyi yazdırma istediği oluşturdu. Roman birinci tekil kişi yani "Ben" diliyle anlatılıyor. Bir erkek yazardan kadın dünyasını anlatmak, onlarla aynı duyguları yaşamak okuyucuda silinmez bir etki bırakıyor. Belki abartı olacak ama Serenad'ı tam 5 kez okudum! Hani bir şeyi çok sever bitmemesi için yoğun çaba harcarsınız ya, işte öyle bir şeydi benimki; bitiyordu ve ben tadına doyamadığım için baştan okuyordum. Bunu canlı yayında Livaneli'ye itiraf etmiştim... Kardeşimin Hikayesi romanı da "Ben" diliyle yazılmış, nefes kesen bir roman. Hatta Serenad'ı geçmiş diyebilirim. Zaten Yaşar Kemal Livaneli'ye, işinin zor olacağını, Serenad sonrası yazacağın romanın okuyucuları tatmin etmesi gerektiğini söylemiş... Livaneli'ye hayranlığım yüzünden midir bilmiyorum ama ben sadece onun kitaplarındaki karakterlerle can buluyorum. O karakterlerle yiyor-içiyor, onlarla gülüp, onlarla uyanıyorum. Hatta Kardeşimin Hikayesi'ndeki Ahmet karakterini bir arkadaşım bana benzetmişti ilk sayfaları okurken; beni anlatan bir paragrafla veda etmek istiyorum (Belkide romanları çok sevmemin sebebi kendimi bulmamdır): "Bende" dedim, "duygularla ve egoyla çarpılmamış, serinkanlı bir gözlem alışkanlığı var. Belki fark etmişsinizdir; her şeyi herkesi gözlerim. Birçok insan bunu yapamaz, çünkü aşırı derecede kendi duygularıyla ve egosuyla meşguldür. Başkalarıyla ilgilenemez." Herkesin bu kitaplardan haberdar olmasını istiyorum, keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  7. Serenad benim için dönüm noktası gibi bir şey oldu. "Bir kitap bir insanı değiştirebilir mi?" kesinlikle evet! Serenad bende öyle bir etki yarattı ki aklımda olan bir hikayeyi yazdırma istediği oluşturdu. Roman birinci tekil kişi yani "Ben" diliyle anlatılıyor. Bir erkek yazardan kadın dünyasını anlatmak, onlarla aynı duyguları yaşamak okuyucuda silinmez bir etki bırakıyor. Belki abartı olacak ama Serenad'ı tam 5 kez okudum! Hani bir şeyi çok sever bitmemesi için yoğun çaba harcarsınız ya, işte öyle bir şeydi benimki; bitiyordu ve ben tadına doyamadığım için baştan okuyordum. Bunu canlı yayında Livaneli'ye itiraf etmiştim... Kardeşimin Hikayesi romanı da "Ben" diliyle yazılmış, nefes kesen bir roman. Hatta Serenad'ı geçmiş diyebilirim. Zaten Yaşar Kemal Livaneli'ye, işinin zor olacağını, Serenad sonrası yazacağın romanın okuyucuları tatmin etmesi gerektiğini söylemiş... Livaneli'ye hayranlığım yüzünden midir bilmiyorum ama ben sadece onun kitaplarındaki karakterlerle can buluyorum. O karakterlerle yiyor-içiyor, onlarla gülüp, onlarla uyanıyorum. Hatta Kardeşimin Hikayesi'ndeki Ahmet karakterini bir arkadaşım bana benzetmişti ilk sayfaları okurken; beni anlatan bir paragrafla veda etmek istiyorum (Belkide romanları çok sevmemin sebebi kendimi bulmamdır): "Bende" dedim, "duygularla ve egoyla çarpılmamış, serinkanlı bir gözlem alışkanlığı var. Belki fark etmişsinizdir; her şeyi herkesi gözlerim. Birçok insan bunu yapamaz, çünkü aşırı derecede kendi duygularıyla ve egosuyla meşguldür. Başkalarıyla ilgilenemez." Herkesin bu kitaplardan haberdar olmasını istiyorum, keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  8. Yazarın diğer kitaplarıyla kıyaslayarak bu kitaba haksızlık etmek istemedim. kitabı çok beğendim ve severek yorumladım. http://www.kitapsohbetcisi.com/2013/12/livanelinin-matruskas-kardesimin.html

    YanıtlaSil