Sayfalar

29 Ocak 2014 Çarşamba

Konuk Yazar : Miss.Poine ve Fırçaları

Herkese Merhabalar,
Uzun zamandır fırçalarla ilgili yazı yazmak istiyordum.
Sevgili Pınar'a teklif ettiğimde beni kırmadı ve fırçalarıyla ilgili güzel bir yazı hazırladı.
Bu güzel yazı için teşekkür ediyorum ve bakalım neler anlatmış Pınar :

Herkese Merhabalar, 
Ben Miss.Poine blogunun sahibi Pınar. Öncelikle severek takip ettiğim, keyifle yazılarını okuduğum blogger arkadaşım Cadının İkizi İlken'e, beni konuk yazar olarak davet ettiği için teşekkür ederim. 
Aman aman mükemmel fırçalarım yok çünkü bir çoğunu yenilerini alacağım için dağıttım. Benim sadece işime yarayacak fırçalarım kaldı.  
Bugün burada sizlere son zamanlarda favorim olan fırçalarımdan bahsedeceğim.

Yüz Fırçalarım
En soldan;
İlki çok kötü bir fırça aslında. Ancak biraz sıkıştırdık ve dökülme durdu. Kıllar çok yumuşak ve burun konturleme işleminde bana kolaylık sağladığı için atmak istememiştim.
İkincisi lionesse fırça setinden seyahat allık fırçası. Yumuşak ve çok pigmentli allıkları kararında uygulamada başarılı
Bobbi Brown face blender fırçasını fondöten sürmede kullanıyorum. Yumuşak ve iş görüyor ancak sünger bana daha pratik geliyor. 
Bobbi Brown Bronzer fırçasını ise pudra uygulamada kullanıyorum. Yumuşak ve pudrayı kalıp şeklinde yüzünüze yapıştırmak yerine doğal bir görüntü sağlıyor.

Göz Fırçalarım
En soldan;
Lionesse Fırça göz pınarlarımı aydınlatmak için birebir. Çok sert bir yapısı yok ve kılları batmıyor.
Lionesse Fırça ise jel eyelinerı veya göz kalemimi dağıtmakta kullandığım güzel bir ürün oldu.
Essence smokey eyes fırçasını ise dağıtma, far sürme gibi çeşitli işlemlerde kullanıyorum.
Essence blender fırçasını ise farları karıştırmak için kullanıyorum. Bu iki Essence fırçalar sadece alternatif birer yardımcı. Yoksa göz kapağımı kızartıyor ve canımı acıtıyor. Bu konuda hassas iseniz size göre bir ürün olmayacaktır. Fırçalarınız kirli ise kurtarıcı o kadar.
The Balmın bu iki fırçası çift taraflı olması açısından hem kullanışlı hem de dikey koyduğunuz taktirde yıpranacağını düşündüğüm eksi yöne sahipler. Fırçalar yumuşak ve işlevlerini kolayca yerine getirmekte ustalar. İlk fırçanın bir ucu karıştırma diğeri ise kapatıcı sürmede çok başarılı. Diğer Fırçamız ise farı tek seferde sürmede başarılı bir uca ve daha büyük bir karıştırma fırçasına sahip.
Diğer iki ürün ise setten çıkmış karıştırma fırçalarım. Mükemmel olmasalar da 5 yıldır hiç bir şekilde dökülme olmadı.

Kaş Fırçalarım
Soldan;
Flormar far fırçasını kaşlarımı doldurmada kullanıyorum. Yumuşak ve uzun zamandır benimle olmasına rağmen dökülme gibi bir sorun yaşamadım.
Flormar kaş fırçaları ve setten çıkan maskara fırçası kaşlarımı taramada yardımcılarım.

Benim favori fırçalarım bunlar. Yakın zamanda ise Real Teqniques Expert fırça başta olmak üzere bütün setleri almak var aklımda. 

Okuduğunuz için teşekkürler. Sevgiyle mutlu kalın :)

3 yorum:

  1. Canim ben tesekkur ederim konuk ettigin icin opuyorum cok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek canım :) asıl ben teşekkür ederim:)) öptüm ellerine sağlık..

      Sil
  2. Essence'in far fırçalarını çok beğeniyorum ben özellikle de karıştırma fırçasını. Çift taraflı fırçaları ise depolama sorunu yüzünden hiç tercih etmiyorum :(

    YanıtlaSil