Sayfalar

9 Ağustos 2014 Cumartesi

#direnAŞK - Ali BOLAT

Merhabalar,

Kitabın ön kapağında ki resim bile kitabı okumam için beni etkileyen bir sözle başlamakta:

''Geçmişle barışmadan ''AŞK'' için savaşamazsın! ''



Arka kapaktan;

 Aslı kocasından boşanmış,ölü bir bebek doğurduğu için ciddi psikolojik sorunlar yaşamış,doğup büyüdüğü şehir ve geçmişiyle travmatik bir ilişkisi olan bir kadındır. En yakın arkadaşı Sibel'in 19 yaşındaki oğlu Cem, geçici bir süre Aslı'nın yanında kalacaktır. Tam bu esnada ülkeyi sarmaya başlayan isyanlar Aslı'nın hayatınıda etkiler.
Cem'i korumak adına kendini olayların içine atan Aslı, hem kendi gençliğini hatırlar, hem de yepyeni bir nesille tanışıp bir dönüşüm yaşamaya başlar. Kalbinin Gezi Parkı olayları sırasında tanıştığı ve kendinden 12 yaş küçük Ufuk'a kaptırınca durum iyice karışır, çünkü Ufuk da Aslı'yla aynı şehirde doğup büyümüştür.

Ufuk, Aslı'yı Mersin'e davet ettiğinde Aslı'nın dünyası altüst olur. Travmatik geçmiş, aşık olunan adamın siluetinde bir bombaya dönüşür, çünkü Aslı'nın geçmişinde yüzleşmekten kaçındığı sırlar vardır. Aslı aşkın gücüyle çıktığı bu yolculukta geçmişini yenip yepyeni bir hayata merhaba diyebilecek midir, yoksa kendi içine daha fazla kapanıp aşkı yok mu sayacaktır?


Sayfa sayısı:406

Yayınevi: Yabancı Yayınlarıdır.


Aslı geçmişinde yaşadığı olaylar yüzünden aslında Sinan ile kaçıp evlenmiştir. Geçmişteki bu yükleriyle uzun zaman yaşamıştır taa kii Ufuk ile tanışana kadar. Ufuk onun hayata yeniden sevinçle başlama nedeni olmuştur.

 Geçmişiyle yüzleşmeye,yıllardır içinde sakladıklarından kurtulmanın huzurunu yaşar.Geçmişle yüzleşmek o kadar acıdır ki... Aslı'nın yaralarını Ufuk sararken, Ufuk un yaralarının merhemi Aslı olur.

Bu esnada başta Ufuk ve en yakın arkadaşı Sibel, Sibel'in oğlu Cem ve kız arkadaşı Pelin,Hakan,Kaan,Ali...

Ben kitabı severek okudum sizlere de tavsiye ediyorum.

Sevgiler..







2 yorum: